Ressourcer

Trykte avis eller online avis?

I dag er de fleste ting går digital: fortælle nogen noget, man gør for eksempel med en e-mail eller MSN, kan du spille mange spil online ?? ?? du ?? s oplysninger og billeder med andre mennesker, og så er der stadig mange aktie at gøre flere ting på ..

Streaming af e-aviser

Papiravisen dør langsomt ud i den nuværende verden, hvor alt bliver digitaliseret. Det har banet vej for det nye alternativ: nemlig e-avisen. E-avisen gør det muligt for dig at læse avis online, på alle dine enheder uanset hvor du er.

Skriveproces

At skrive journalistisk adskiller sig på mange måder fra den måde, man ofte skriver på fx i skolen. Først og fremmest er journalisten nødt til hele tiden at tænke på at gøre sin læser glad, for avisen kan jo ikke tvinge folk til at læse historierne. Derfor er den …

Sådan skriver du til avisen

Hvem skriver til lokalavisen? Det gør alle med tilknytning til Fredensborg Kommune og kommunens bysamfund, landsbyer og landsogne. Både dem, som bor her, og dem, som arbejder her. De skriver, når de ..

5 Tips til hvordan du skriver en god artikel

Det er fuldstændig ligegyldigt hvor godt din artikel er skrevet, hvis du ikke har en iøjefaldende titel. Titlen skal kort opsumere hvad artiklen handler om. Her gælder det om at være kreativ, så du fanger … 

Guide: Skriv et læserbrev

De lokale aviser bliver læst af mange – også kommunens politikere – og de kan derfor være et oplagt sted at skabe opmærksomhed om sig selv og sin idé eller sag.

Sådan skriver du en god artikel

Vil du også skrive historier til forsiden af avisen? Vi har udarbejdet denne korte guide til at hjælpe dig på vej, uanset hvad dig baggrund og stillingsbetegnelse er.

 

Klumme

En klumme er en tekst i en avis, som forholder sig til et aktuelt emne eller om betragtninger fra hverdagen.

 

 

Sådan skriver du et godt læserbrev – og får det trykt

At skrive et læserbrev til din lokale aviser er gode metoder til at nå ud til et relativt stort publikum på. Læserbreve er nogle af de mest læste sider i en avis. Læserbreve er også med til at understrege hvad der er vigtigt i medierne, lige nu. 

Sådan skriver du den perfekte overskrift

Seks til tolv ord er helt afgørende for, om dine besøgende bliver hængende på din hjemmeside eller skynder sig videre. Ifølge David Ogilvy bliver overskriften nemlig læst af fem gange så mange mennesker, som resten af dit indhold. Derfor er det ..

Sådan Skriver Du Et Læserbrev

Før du går i gang, skal du overveje, hvor dit læserbrev skal trykkes. Der er stor forskel på et læserbrev i fx Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Information, og der er ikke mindst stor forskel på hvem og hvor mange, der læser hvilke aviser. Hvis du skal overbevise en ..

Skriveguide – trin for trin

ælg én hovedpointe. Læserbreve skal være korte og knivskarpe. Kontroltjek: Du skal kunne opsummere dit læserbrev i en enkelt sætning på max 3 linjer. Hvis du ikke kan det, er det bedre at fordele dine pointer på flere læserbreve.

Din komplette guide til at skrive tekster, folk gider læse

Her på bloggen ved vi, at vores læsere bruger meget tid og energi på at skrive tekster, der skal fange modtagerne fra første linje, gøre dem interesseret i budskabet og få dem til at handle.

Quick-guide med særligt henblik på avisproduktion i A3/A4-format. Af Aslak Gottlieb

Denne brugervejledning er skrevet til lærere, der ønsker at bruge Microsofts Dtp-program Publi-sher 2003til avisproduktion med elever i folkeskolen. Den gennemgår de allermest basale funkti-oner i …

Ny app gør din avislæsning lækrere – kan hentes i dag

Lokalt – Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad lancerer i disse dage en ny udgave af den app, der giver brugerne adgang til avisens nyheder fra en smartphone eller tablet. E-avisen på din almindelige computer fortsætter som hidtil.

5 tips til hvordan du skriver en god artikel!

Vi giver dig 5 tips til hvordan du skriver en god artikel: Når du har skrevet din super-fede artikel så send den lige til Admin – måske vi kan arrangere at din artikel bliver udgivet som en rigtig artikel her på Andeby.dk!

Sådan skriver du fængende artikler

Et par tips fra vores kursus: Lynkursus i journulastik Journalistikken har mange former og kanaler, men hvad gør artiklerne fængende? Og hvordan skriver du selv en god artikel? Læs med her og få insidertips til det journalistiske håndværk.

Skriv en artikel

En avis er aldrig tilfældigt bygget op – og det betyder også, at det ikke er tilfældigt, hvilke historier, der ender i avisen og hvilke, der ikke gør. Sådan skal det også være, når I selv laver avis. I den rigtige avis trykkes faktisk kun en lille del af det materiale, som .

Design

Et godt design gør det nemmere at forstå og navigere i indholdet i mediet. Mediers design har grundlæggende to opgaver. 1. Designet skal fange og fastholde læserens interesse og 2. hjælpe læseren ..

Sådan skriver du en god artikel

Vil du også skrive historier til forsiden af avisen? Vi har udarbejdet denne korte guide til at hjælpe dig på vej, uanset hvad dig baggrund og stillingsbetegnelse er.

Hvordan man laver en avis Layout

Gør dit eget avis behøver ikke at involvere brugen af ​​dyre programmer for at skabe layout . Hvis du har et tekstbehandlingsprogram , kan du oprette en avis layout , der passer til dine behov uden ekstra 

Sådan laver du netaviser

Projektundervisning munder ofte ud i en avis som produkt. Dermed indgår elevernes individuelle arbejde i et fælles klasseprodukt, som kan distribueres og læses af andre.

Lær at skrive en avisartikel med spalter

Rubrik er det samme som artiklens overskrift. Den skal være kort og præcis, så læseren bliver nysgerrig. Underrubrik er et ultra kort resumé af hele artiklen.

Artikel analyse

Dette er en analyse til brug til analysering af artikler. Den hjælper dig med at analysere artiklen på de fleste og vigtigste punkter. En artikel skrives af journalister, .

Sådan skriver du et godt læserbrev – og får det trykt

At skrive et læserbrev til din lokale aviser er gode metoder til at nå ud til et relativt stort publikum på. Læserbreve er nogle af de mest læste sider i en avis.

Debatindlæg

Debatindlæg skal – ikke overraskende – skabe debat. Debatindlæg må gerne forarge, inspirere til handling eller forandring. Jo flere, der tager stilling til et debatindlæg, jo bedre.

Sådan skriver du geniale overskrifter – lær af Ekstra Bladet og BT

Her får du 2 konkrete skrivetips til, hvordan du kan skrive overskrifter, der fanger din målgruppe. Dine overskrifter skal nemlig være fængende og gøre din ..

Hvordan skriver du gode debatindlæg til aviser og web?kt

Følgende er et uddrag fra min bog ‘Brug din stemme’. Bogen viser, hvordan du skriver gode debatindlæg til aviser og internet. Her kan du læse, hvordan du ..

5 gode tip: Skriv pressevenligt

Onsdag d. 17. maj 2017 var 38 repræsentanter fra frivilligcentret og fra forskellige foreninger til fyraftensmøde på Hillerød Posten. Lokalredaktør Martin Warming bød os alle indenfor til en .. 

Hvordan bliver netaviser rentable?

Gratis indhold på nettet gør det svært for de danske mediehuse at tjene penge på deres produkter. Har mediehusene mon forstået, hvordan de skal interagere med deres forbrugere?